mustafapasa

Mustafapaşa "En İyi Turizm Köyü"

Merkezimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü ortak çalışma neticesinde Mustafapaşa, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından  "En İyi Turizm Köyü (Best Tourism Village)" seçildi. UNWTO'nun bu programı başlatmaktaki amacı, turizmin yerel kalkınmaya ve istihdama katkısını vurgularken yerel kültürün, çevrenin, doğal hayatın ve kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmak olarak açıklanmıştır. Proje, kırsal turizmin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri ile uyumlu şekilde geliştirilmesini sağlamaya yönelik bir girişim olarak her yıl yenilenecek bir başvuru ve değerlendirme sürecini içeriyor.

Mustafapaşa’nın doğal ve kültürel varlıkları “Mustafapaşa Koruma Amaçlı İmar Planı” ile koruma altına alınmıştır. Köyde yeni yapılanma ve geliştirmeler sınırlandırılmış durumdadır. Köy, Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kontrolü altındadır. Başkanlık, peribacası oluşumları, 8 ve 9. yüzyıllardan kalma antik kaya kiliseleri, tarımsal faaliyetleri ve geleneksel yaşamın örnekleri ile Kapadokya Bölgesinin küçük bir “modeli” görünümündeki Mustafapaşa Manastır Vadisinin korunmasına ve turizme kazandırılmasına yönelik bir turizm projesini de yürütmektedir. Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı, köydeki koruma, turizm geliştirme ve altyapı geliştirme projelerine kaynak sağlamaktadır.

Mustafapaşa Kültür, Turizm ve Tanıtma Derneği, Mustafapaşa’nın uluslararası ve ulusal platformlarda tanıtılmasına yönelik yerel çalışmaları koordine ederken yerel yaşam ve üretim tarzının sürdürülebilirliğine destek vermektedir.

E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız