Dünya Ekonomik Forumu, Kapadokya Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü bir araştırma projesinde Türkiye'nin orta ve uzun vadeli sürdürülebilir turizm gelişimine ilişkin zorlukları, stratejileri ve politikaları inceledi. Projenin sonuç raporu WEF tarafından 28 Eylül 2023 tarihinde yayımlandı. Rapora ulaşmak için lütfen bu bağlantıyı takip ediniz.

Türkiye'yi vaka çalışması olarak ele alan "Driving Turkey's Travel and Tourism Development: The Challenges and Opportunities of Using Big Data for Sustainable Growth" başlıklı rapor, seyahat ve turizm sektöründeki sürdürülebilirlik sorunlarının ele alınmasında büyük veri ve dijital teknolojilerin rolünü ele alıyor.

Merkezimiz tarafından seyahat ve turizm sektörü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen saha çalışmaları, kapsamlı literatür araştırması, trend analizleri, dünya ve Türkiye turizmine ilişkin modelleme ve tahminler raporun ana girdilerini oluşturmaktadır. Raporun hazırlanması sürecinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ve Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) uzmanlarının görüşlerinden ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Destinasyon Sürdürülebilirlik Araştırması" sonuçlarından yararlanılmıştır.

E-Bülten Kayıt

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz